Groot aantal bezoekers voorjaarsmarkt

8 mei: Veelzijdig aanbod trekt groot aantal bezoekers naar voorjaarsmarkt 2010 

 

 

 

Zaterdag 8 mei organiseerde de evenementencommissie de jaarlijkse voorjaarsmarkt. De avond daarvoor werden de partytenten en de te gebruiken materialen uit de spiksplinternieuwe opslag in paviljoen Sassennest gehaald en klaargezet voor de markt. Een gemak voor de vrijwilligers die voorheen meerdere keren heen en weer moesten rijden vanuit de oude opslagruimte.

Op de dag zelf was het eiland opgevuld door een 40tal kramen en enkele partytenten. Terwijl het saxensemble van Crescendo de opening muzikaal inluidde installeerden de standhouders hun producten aantrekkelijk in de kramen. Bezoekers aan de markt konden een ruime keuze maken uit de producten die te koop werden aangeboden zoals: eigengemaakte sieraden, o.a. gemaakt door HIV vrouwen of van recycled materiaal, huis- en tuindecoraties, en uiteraard allerlei ‘groenartikelen’ voor de tuin of als kado voor moederdag.

Bij de kinderboerderij konden de bezoekers getuige zijn van het scheren van de schapen terwijl de kinderen werden geschminkt. Anderen konden zich vermaken met de workshop creatief foto’s plakken, het beschilderen van beeldjes of het maken van een zilveren sieraad. Bij de scouting konden vriendschapsbandjes worden geknoopt en op het springkussen werd gestreden om de hoogste sprongen en de mooiste duikelingen. Intussen werd de kunst van het mandvlechten bekeken naast de bijendemonstratiekorf. In paviljoen Sassennest konden bezoekers even lekker bijkomen onder het genot van koffie en gebak of een heerlijke haring.

De gehele dag verkochten de vrijwilligers lootjes voor de grote loterij met prachtige prijzen die door de ondernemers van de regio beschikbaar waren gesteld. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Park Rusthoff. 2 bijzondere prijzen zijn het vermelden waard: een bon voor een digitale camera, beschikbaar gesteld door Electro World Duynstee werd gewonnen door familie Juffermans, en een reischeque van €75,-, beschikbaar gesteld door Personal Touch Travel werd gewonnen door de familie Verbeek. De reisorganisatie stelde ook nog een weekend Brussel beschikbaar voor degene die het aantal schelpen kon raden in de kom. Het juiste aantal was 289 en familie Sjardijn was daarmee de gelukkige winnaar.

Aan het eind van de dag waren bezoekers, kraamhouders en evenementencommissie dik tevreden over het verloop van de dag.