Vacatures Vrijwilligers

Parkklussers

Voor het onderhoud van Park Rusthoff is elke derde zaterdag van de maand vanaf 9.30 uur in weer en wind een groep van mannelijke en vrouwelijke vrijwillige enthousiastelingen uit alle lagen van de plaatselijke bevolking actief met het verrichten van allerhande werkzaamheden in de vrije natuur welke o.a. bestaan uit schoffelen, harken, snoeien, bruggen schoonmaken, opruimen van zwerfvuil en stormschade etc., etc. Tussendoor en naderhand is er uiteraard tijd voor o.a. koffie in paviljoen het Sassennest.


Indien er interesse bestaat om de unieke onderlinge sfeer te proeven is er altijd gelegenheid om vrijblijvend een keer mee te lopen. Op genoemde dag en tijdstip wordt er verzameld bij het Sassennest, alwaar ook het materiaalhok is en waar ook gelegenheid is om aan te melden.

Naast de zaterdaggroep is er ook een woensdaggroep actief. Deze bestaat uit een zestal mensen die zich zelfs, in geval van calamiteiten, desnoods elke dag inzetten voor het onderhoud van het park. De algehele supervisie van het onderhoud van het park is op vrijwillige basis in handen van een erkend hovenier.

Naast de belangeloze en altijd enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers wordt het groot onderhoud uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven. De lat is hoog gelegd want het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff wil absoluut geen enkele concessie doen voor wat betreft de huidige hoogstaande kwaliteit en uitstraling van het park.

Voor inlichtingen en aanmelden is uw contactpersoon Gerard Rutgerink Tel. 06-30933789.

Heemtuin vrijwilliger

In de Heemtuin werken momenteel negen vrijwilligers elke eerste en de derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur, maar bijna nooit allemaal tegelijk. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers, ook als zij maar eens in de maand of een gedeelte van het jaar kunnen komen helpen, van harte en meer dan welkom. Kennis van heemplanten is geen vereiste: tussen de bedrijven door is er veel te leren over wilde planten, voor wie daarvoor interesse heeft.

De werkzaamheden bestaan uit wieden, hetgeen een uiterst secuur werk is, planten, verplanten, snoeien, snoei- en wiedafval afvoeren en de paden onderhouden. Tussendoor is er tijd voor bijvoorbeeld een kop koffie in het Sassennest. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een of meerdere keren vrijblijvend mee te komen werken. Meer informatie over de Heemtuin is te vinden op de Heemtuinblog van deze website.

Meer informatie is te vinden op de pagina van de Heemtuin op deze website en op de Heemtuinblog.

De kinderboerderij

Midden in het park, op het grote eiland, vinden we de kinderboerderij. Deze bestaat uit een prachtige stal en twee weides, waar in totaal zo’n 70 dieren wonen: geiten, schapen, kippen pauwen, cavia’s, konijnen, duiven, volièrevogels, varkens en natuurlijk de twee ezels. Al deze dieren worden gevoerd en verzorgd door vrijwilligers en aangezien vele handen licht werk maken, is men op zoek naar versterking. De kinderboerderij zoekt volwassen vrijwilligers die zelfstandig de dieren kunnen voeren, eenmaal per week ’s morgens tussen 8-10 uur of eventueel ’s middags tussen 15-17 uur. Ook het schoonmaken van de hokken en de stal behoort tot de mogelijkheden. Kinderen zijn ook van harte welkom maar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene, zoals een ouder met een zoon en/of dochter.
Zeker ’s morgens horen de dieren de verzorger al van verre aan komen en begroeten deze met een enthousiaste kakofonie van dierengeluiden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Petra Overmeer, tel. 06-43570449.

Paviljoen het Sassennest

bruist van de activiteiten. Op de mooiste plek midden in een zeldzaam mooi park wordt het paviljoen naast trouwlocatie ook steeds meer ingeschakeld voor het vieren van feesten, partijen, evenementen, jubilea, etc.
Tevens kent het Sassennest haar reguliere openingstijden op woensdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag waarbij het in de zomer buiten, op het zonnige terras, een gezellige drukte is.
Om alles in goede banen te kunnen leiden is er momenteel plaats voor enkele gastvrouwen en gastheren. Er wordt bij toerbeurt gewerkt. Voor hen die het leuk lijkt om als zodanig actief te zijn in het enthousiaste team van paviljoen het Sassennest, op de mooiste locatie van Sassenheim, worden vriendelijk verzocht om te reageren op deze oproep. Al is het maar een maal per week of een maal per maand, geen probleem. Iedereen is heel graag van harte welkom. Ook samen met een vriendin, vriend of partner. Vele handen maken weinig werk. Uiteraard is het mogelijk om een keer op proef mee te draaien. Voor nadere inlichtingen zie de pagina Sassennest.

Handig persoon

Voor het park zelf zoeken wij per direct een of meerdere handige personen die op afroep enkele uren per maand beschikbaar zijn voor diverse voorkomende klussen zoals eenvoudige reparatiewerkzaamheden en klein onderhoud. Kunt u timmeren of metselen of heeft u verstand van elektriciteit , dan bent u onze vrouw of man. Voor alle informatie of aanmelding kunt u contact opnemen via de mogelijkheden genoemd bij ‘contact’.