Kunst rond het “Sassennest”

Een van de kunststukken van Wim van Dam bij het Sassennest

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2010 zijn weer de jaarlijkse landelijke  “Nationale Monumentendagen” gehouden. Op beide dagen stonden ook in Sassenheim de deuren van Rijks- en Gemeentelijke monumenten open om bezoekers in de gelegenheid te stellen om deze speciale en vaak historische panden eens van binnen te kunnen bekijken.

Ook “Park Rusthoff”, gelegen midden in het centrum van Sassenheim, mocht die dag eigenlijk niet op het lijstje ontbreken. Ook dit park staat onder monumentenzorg en is enkele jaren geleden kompleet gerenoveerd en wordt sindsdien door een grote groep van enthousiaste vrijwilligers met veel plezier en grote zorg onderhouden. Wij hebben ons dan ook kunnen verheugen met vele en ook vele nieuwe bezoekers.

Als kroon op de renovatie is op het intensief gebruikte recreatie-eiland, naast de kinderboerderij, een paviljoen gerealiseerd welke de naam “Sassennest” heeft gekregen.  Dit paviljoen zal t/m zaterdag 18 september de kunst van Willem van Dam tonen tijdens de openingstijden (mits het weer het toelaat en er vrijwilligers aanwezig zijn) De open monumentendagen zijn aangegrepen om in en rond paviljoen “Sassennest” enkele kunstobjecten van Willem van Dam, te exposeren. Deze kunstenaar die o.a. ook de onmogelijke driehoek in de parkvijver heeft gemaakt, is zich gaan specialiseren in mathematische abstracten en ook zogenaamde onmogelijke figuren.

Het zijn figuren die je niet in de eerste oogopslag gezien hebt, maar die heel verrassend zijn

U bent van harte welkom.