Schoen zetten in park Rusthoff

Op zaterdag 13 november 2010, tussen half vier en half vijf, mogen alle kinderen hun schoen komen zetten in paviljoen “Sassennest” in park Rusthoff te Sassenheim.

Het wordt rond die tijd trouwens heel feestelijk en heel speciaal want ook de Pieten en het paard van Sinterklaas, “Americo” zullen er dan zijn. De Pieten zullen warme chocolademelk komen drinken en voor het paard staat er een grote bak met lekker vers water klaar. Heeft het paard ook wel verdiend na de lange rijtoer door Sassenheim.

Alleen Sinterklaas zal ontbreken. Sinterklaas is namelijk al op hoge leeftijd en heel snel moe en zeker na de lange reis over de ruwe zee naar Sassenheim en na de intocht en de lange rijtoer door het dorp, zal Sinterklaas dood en doodmoe zijn.

Terwijl Sinterklaas uitrust gaan de Pieten met het paard naar het Sassennest in het park. Hoewel, als het regent en koud is kan volgens de Paardenpiet het paard niet mee. Ook het paard is al heel erg oud en als het koud is en regent worden de benen van het paard heel erg stram. Het paard gaat dan liever lekker in een warme stal uitrusten op een dikke laag stro. 

Kinderen, kom dus allemaal a.s. zaterdag naar het park om je schoen te zetten en neem jullie ouders ook mee want voor hen is er ook warme chocolademelk of koffie te verkrijgen. Doe wel een wortel of wat sla in je schoen voor het paard want die moet goed eten met alle drukte die de komende weken ook voor hem voor de deur staat. Aanstaande zondag tussen twee uur en vijf uur mogen jullie de schoen weer op komen halen en heeft Sinterklaas er misschien wel iets in gedaan. Heel spannend dus.