Maatschappelijke stage RLS

Leerlingen Rijnlands Lyceum voor maatschappelijke stage in “park Rusthoff”

 

Maatschappelijke stage RLS 2

Vrijdagmiddag 26 november j.l. waren twee klassen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim in het kader van de jaarlijkse maatschappelijke stage in “Park Rusthoff”. Vanuit het park vertrok één klas naar de eendenkooi in Warmond om daar in en rond de eendenkooi het gezaagde hout van gekapte bomen te verzamelen. Hierna zou het in een container gegooid worden welke later naar een andere locatie zou worden gebracht alwaar te worden gehakt tot brandhout. Daar het plaatsen van de container echter was verlaat, werd hen aangeboden om eerst een rondleiding door de eendenkooi te maken. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt en men kreeg een duidelijke en interessante uitleg over de werking van de eendenkooi.

De andere klas bleef in het park, alwaar de leerlingen flink de handen uit de mouwen konden steken. Zo werd er op de kinderboerderij stevig aangepakt met het grondig schoon maken van hokken van diverse dieren en werden er in de schooltuin ook de nodige werkzaamheden verricht. Ook het “Sassennest” werd grondig schoongemaakt. Alle tafels en stoelen gingen aan de kant zodat de vloer een flinke schrobbeurt kon krijgen, de ramen werden van binnen en buiten gelapt en het terras werd keurig aangeveegd zodat alles er weer spik en span uit zag.

Verder werd er op diverse plekken in het park geschoffeld en geharkt en aarde aangevoerd. Ook de bruggen kregen een flinke schoonmaakbeurt en werden hier en daar nog wat afgevallen bladeren opgeruimd.
Omdat het toch wel winters koud was, werd er tijdens een pauze in het Sassennest een beker warme thee gedronken met een lekker stuk speculaas.
Tot slot werden er in de perken rondom de kinderboerderij bollen gepoot, zodat het komende voorjaar ook dat deel van het park er weer gezellig uit zal zien.
Aan het einde van de middag ging men erg moe maar zeer voldaan weer huiswaarts.