Miss Piggy overleden

 

HANGBUIKZWIJNTJE “ MISS PIGGY” OP KINDERBOERDERIJ SASSENHEIM OVERLEDEN

 

Hevig geschrokken waren medewerkers van de kinderboerderij in park “Rusthoff” in Sassenheim, toen zij vorige week zondagochtend het hangbuikzwijntje “Miss Piggy” met trekkende pootjes aantroffen in de stal. Een direct gealarmeerde dierenarts heeft haar nog een pepmiddel ingespoten zodat zij weer enigszins op kracht zou kunnen komen en mogelijk weer wat energie zou krijgen doch het bleek allemaal ijdele hoop.

De medewerkers hebben haar nog verwend met extra stro en haar met een dikke deken toegedekt. Ook werden er nog handdoeken op haar gelegd, welke op de kachel waren warm gemaakt. Zij werd kortom met heel veel liefde en zorg omringd. Alle verwennerij mocht echter niet meer baten. Toen in de loop van de dag de dierenarts nog even kwam kijken en constateerde dat Miss Piggy nog meer achteruit was gegaan adviseerde hij om haar meer lijden te besparen en een waardig einde te gunnen. Uiteindelijk is zij vredig ingeslapen.

Miss Piggy is twee jaar geleden op de boerderij gekomen om te revalideren omdat ze toen een zeer achterpootje had. Tot op het laatst is ze echter enorm levendig geweest maar volgens de dierenarts geeft een varken heel laat aan dat hij ziek is en meestal is er dan niets meer aan te doen. Het overlijden van Miss Piggy is een zeer droevige gebeurtenis, niet alleen voor de medewerkers maar ook voor alle regelmatige bezoekers van de kinderboerderij.