Ooievaars

Ooievaars in park Rusthoff

Al dagen gonsde het van de geruchten en als een lopend vuurtje ging het door het dorp:
“Er zijn ooievaars gesignaleerd in Sassenheim en dan in het bijzonder boven park Rusthoff”.

Reeds jaren geleden hebben leden van de plaatselijke scouting een nieuw ooievaarsnest op een enorm hoge paal geplaatst op het kleine eiland in het park. Jaar in jaar uit werd er daarna vurig gehoopt dat een paartje ooievaars er bezit van zou nemen. Het is tenslotte een super A-locatie. Voldoende rust, veel water in de directe nabijheid gevuld met de lekkerste hapjes in de vorm van vis, kikkers en andere waterdieren in alle soorten en maten en niet te vergeten een riant en lommerrijk uitzicht over het prachtige park, het dorp Sassenheim en de rest van de Bollenstreek.

Terwijl in een weiland bij Mariënhaven in Warmond op het aldaar aanwezige ooievaarsnest reeds jaren lang en ook dit jaar weer, een paartje ooievaars voor nakomelingen zorgt, bleef het nest in Sassenheim onverklaarbaar leeg.

Tot op dinsdag 29 maart 2011 de geruchten bevestigd werden. Op de website van park “Rusthoff” kwam  toen namelijk een mailtje binnen van Helma Strang. Zij was op die dag tussen 12.30 en 13.30 uur in het park en heeft toen gezien dat er een paartje ooievaars bezit had genomen van het nest. Volgens Helma  hadden ze het zo op het oog prima naar hun zin. Het nest en de omgeving werden kritisch geïnspecteerd doch op een gegeven moment waren ze letterlijk en figuurlijk weer gevlogen.  Nu maar hopen dat ze toch weer terug zullen komen want het is natuurlijk een geweldige plek en een fantastische publiektrekker voor het park.

 

Ooievaars in park Rusthoff