Unicef-loop in park Rusthoff (update)

Donderdagmiddag en vrijdagmiddag 17 en 18 november was het park Rusthoff in Sassenheim vol met leerlingen van de basisscholen Kinderburg en de Springplank.

De leerlingen zetten zich in voor UNICEF, door mee te doen aan de UNICEF Loop. Zij zijn de afgelopen dagen langs gegaan bij familie en bekenden om zich te laten sponsoren voor deze UNICEF Loop.

Vrijwilligers van UNICEF zijn op school geweest en hebben daar de kinderen uitgelegd waar UNICEF zich dit jaar speciaal voor inzet.

KINDERARBEID. Dat pikken we niet!

Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 liepen de (130!) kinderen van de onderbouw van de Springplank hun rondjes. Vrijdagmiddag kwamen alle leerlingen van de Kinderburg en de leerlingen van de bovenbouw van de Springplank (ruim 350 kinderen!) daar hun best doen om zoveel mogelijk sponsorgeld te verdienen. Met die opbrengst kan UNICEF kinderen helpen om naar school te kunnen gaan in plaats van te werken.

UNICEF Bollenstreek kreeg die twee middagen hulp van leerlingen van de KTS uit Voorhout en van het Rijnlands Lyceum uit Sassenheim in het kader van hun maatschappelijke stage.

Was het donderdagmiddag nog koud en guur in het park, vrijdagmiddag was er een lekker zonnetje wat veel mensen naar het park lokte om de kinderen aan te moedigen. Binnenkort zullen we weten hoeveel de kinderen bij elkaar gelopen hebben.

Bekijk meer foto’s!