Geweldig resultaat Unicef loop

 Maandag 5 december is de opbrengst van de UNICEF Loop op de Springplank en de Kinderburg school bekend gemaakt.
Twee weken daarvoor, op 17 en 18 november, hebben de leerlingen van beide scholen hun best gedaan in park Rusthoff om zoveel mogelijk rondjes te lopen.
De kinderen werden daarbij enthousiast gestimuleerd door hun ouders, opa’s en oma’s. Het was een geweldige happening in park Rusthoff.
Iedereen die meedeed was heel goed gemotiveerd om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de kinderen ver weg, die collega’s hebben in plaats van klasgenoten.

Wereldwijd zijn er ongeveer 150 miljoen kinderen tussen de 5 en 14 jaar die onder zware en moeilijke omstandigheden moeten werken als huissloofje, in steengroeven en goudmijnen, op plantages of in fabrieken. Zij kunnen hierdoor niet gewoon kind zijn.
UNICEF vindt dit onacceptabel en voert daarom actie onder het motto: Kinderarbeid. Dat pikken we niet!

De leerlingen van beide scholen hebben samen het geweldige bedrag van € 12.462,81 bij elkaar gelopen.
Een fantastisch resultaat waarmee UNICEF heel veel kinderen kan helpen.

Hiermee kan UNICEF: 2 opvangplekken/ kleine schooltjes creëren voor werkende kinderen en ook nog: ruim 30 kinderen een jaar lang naar school laten gaan, waarbij die kinderen ook alle benodigde schoolspullen, zoals schriften, pennen, boeken, schooltas, schooluniform en sportkleding krijgen.
De leerlingen van de Kinderburg en de Springplank hebben er, met hun inzet, voor gezorgd dat elders in de wereld kinderen nu ook naar school kunnen.

UNICEF Bollenstreek kijkt terug op een geslaagde UNICEF Loop en bedankt iedereen die dit geweldige resultaat mogelijk heeft gemaakt.