Verzin een naam voor de nieuwe varkentjes

WIE VERZINT NAMEN VOOR NIEUWE VARKENTJES IN KINDERBOEDERIJ PARK RUSTHOFF?

Het plotseling overlijden van het bij de jeugd enorm populaire hangbuikzwijntje Miss Piggy, op 31 januari 2011, heeft op de kinderboerderij in park Rusthoff een enorme leegte achtergelaten. De eerste logische reactie was dan ook om zo snel mogelijk een nieuw varken aan te schaffen echter de aanschafkosten waren een enorm groot probleem. Bijna het totale budget van de kinderboerderij gaat op aan voer voor en verzorging van de veestapel. Tevens moet uit dat potje onder andere ook de dierenarts en alle reparatie- en onderhoudskosten betaald worden. Toen dat enkele vaste bezoekers ten gehore kwam ontstond spontaan het plan om dan maar met z’n allen geld in te zamelen om zodoende de aanschaf van een nieuw varken te kunnen bekostigen . Er werd een bus geplaatst tijdens de openingstijden en tijdens evenementen in het park zoals de voorjaarsmarkt en er werd gelukkig heel gul gedoneerd. Zo gul zelfs dat na een paar maanden het internet kon worden afgestruind op zoek naar een geschikt varken. Een paar weken geleden is de keuze gemaakt voor niet één maar zelfs twee varkentjes. Maandag 27 februari j.l. zijn ze opgehaald bij zorgboerderij De Deel in Haarsteeg, gemeente Den Bosch. Het zijn Kunekune varkentjes van het soort minivarken en reeds ingeënt. Het zijn borgjes, mannetjes dus van een half jaar oud en heel sociaal, kindvriendelijk en mak en daarom uitstekend geschikt voor een kinderboerderij. Dat ze ook heel enthousiast kunnen zijn bleek wel direct vanaf het moment dat ze in de kinderboerderij werden losgelaten. Ze renden als gekken in het rond en de andere dieren keken dan ook hun ogen uit. Omdat door hun enthousiasme het grasveld flink te lijden had hebben de medewerkers besloten om ze nog maar even in een beperkte ruimte te laten wennen aan hun nieuwe omgeving. De varkentjes hebben echter nog geen naam. Daarom zijn bij deze alle kinderen uitgenodigd om leuke namen te verzinnen en deze af te geven bij een medewerker van de kinderboerderij. Schrijf ook jouw naam er bij want de winnaars worden gepubliceerd in kranten en op de website van park Rusthoff.