Themajaar historische buitenplaatsen

In het kader van het Themajaar Historische Buitenplaatsen organiseert de evenementencommissie van Park Rusthoff op 20 mei een fietstocht langs 3 historische buitenplaatsen van Teylingen.

De fietstocht start vanuit het paviljoen in Park Rusthoff en wordt georganiseerd in samenwerking met Historisch Genootschap Warmelda, Historische Kring Voorhout, Stichting Oud Sassenheim, VVV Warmond, Dhr. en Mevr. Leemans van Buitenplaats Oostergeest, Dhr. en Mevr. de Boer van Huis Ter Leede en Dhr. W. Turnhout als vertegenwoordiger van Park Overbosch.

De deelnemers aan de fietstocht bezoeken Oostergeest in Warmond, Overbosch in Voorhout en Ter Leede in Sassenheim. Op elke buitenplaats worden de deelnemers ontvangen en rondgeleid door de bewoners. Het zal vooral een bezoek zijn aan de tuinen, maar ook het leven op de buitenplaats zal ter sprake komen. Er kunnen maximaal 120 mensen aan deze bijzondere tocht meedoen, waarbij men zich van tevoren moet aanmelden. De ontvangst in het paviljoen van Rusthoff is om 10.00 en de dag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Inschrijving is alleen mogelijk vanaf 31 maart bij de VVV Warmond en in het paviljoen van Rusthoff, door het invullen van een formulier èn contante betaling van 7,50 euro. De prijs voor dit bijzondere dagje uit is inclusief presentatie in het paviljoen van Rusthoff, 3x bezoek aan de buitenplaats met rondleiding, lunch pakket, koffie/thee, drinken, jaarkaart Oostergeest en een verrassing.

De fietstocht is vooral bedoeld om meer mensen te wijzen op het unieke van deze historische parels in het landschap.

In de periode voorafgaand aan deze fietstocht zal er in de bibliotheek een expositie te zien zijn over de 3 buitenplaatsen.

Twee weken later op 3 juni zal er in Park Rusthoff, op de landelijke Open Dag van het Park, alle aandacht zijn voor het unieke en de historie van onze historische buitenplaats Park Rusthoff zelf. Het programma volgt nog.