Konijnen op straat

Het konijnenhok bij de kinderboerderij van park Rusthoff te Sassenheim is in zo’n slechte staat dat het hok elk moment in elkaar dreigt te storten en de konijnen letterlijk op straat zullen staan. Als tussenoplossing hebben Petra en Hans Overmeer inmiddels van gaas enkele rennen en nachthokken gebouwd waarin de konijnen tijdelijk zijn opgevangen. De enige optie is echter een nieuw hok en wel met de meeste spoed. Enkele plaatselijke aannemers zijn benaderd met het verzoek om een scherpe offerte uit te brengen doch deze kosten zijn voor de kinderboerderij niet op te brengen. Tot de PR-commissie van park Rusthoff het project adopteerde en contact heeft gezocht met het Teylingen College in Voorhout, de voormalige KTS. Deze school heeft namelijk ook een opleiding houtbewerking en heeft in het verleden al diverse projecten gerealiseerd zoals bouwwerken voor rugby vereniging The Bassets en voetbalvereniging Ter Leede te Sassenheim en zelfs de complete verbouwing van een woning in Voorhout.

Er werd contact opgenomen met de heer Henk de Heij, docent houtbewerken en hij stond er niet negatief tegenover. Er werd een afspraak met Henk gemaakt om vrijblijvend te komen kijken en de maten op te nemen en een lijst van wensen aangaande de uitvoering op te stellen. Tot grote vreugde van alle medewerkers van de kinderboerderij werd door hem snel en enthousiast besloten om het hok als project voor de lessen te adopteren. Henk heeft trouwens een speciale binding met de kinderboerderij. Hij vertelde namelijk dat hij in 1978 als leerling timmerman mee heeft mogen helpen met de bouw van de boerderij, hetgeen het wel heel bijzonder maakt. Als niet onbelangrijk onderdeel van de les is er door de leerlingen reeds een tekening en een offerte gemaakt, welke inmiddels door diverse belanghebbende van de kinderboerderij en de Stichting Beheer park Rusthoff zijn goedgekeurd. De bouw van het hok, waarvoor uitsluitend duurzame materialen worden gebruikt is inmiddels van start gegaan en zal voor het eind van het lopende schooljaar worden voltooid.

Hierdoor heeft niet alleen de kinderboerderij een prachtige aanwinst er bij maar ook de konijnen weer een prima onderkomen waardoor zij weer voor jaren en jaren van de straat zullen zijn.