Weg met de plastic tas

Project van schooltuin: “Weg met de plastic tas.”

In aansluiting op de actie “Boodschappen? Eigen tas mee!” van het platform Teylingen Millenniumgemeente heeft de schooltuin het project “Weg met de plastic tas” opgezet.

Het in namelijk de bedoeling om ook het gebruik van de plastic tasjes in de schooltuin drastisch te verminderen. Hiervoor werd via de Kindergemeenteraad subsidie binnengehaald.
Om de schooltuinders bij dit project te betrekken is hen gevraagd om een leuk en sprekend logo voor op deze tas te ontwerpen. Enthousiast hebben ruim 60
leerlingen van de 4 tuinierende basisscholen in Sassenheim aan de ontwerpwedstrijd deel genomen en de keuze is gevallen op inzendingen van Maxime en Ugur.

Van de door hen ingezonden ontwerpen is uiteindelijk een combinatie gemaakt om de tas kleurrijk en pakkend te versieren. In de 2e helft van april hebben alle leerlingen van groep 7 van alle basisscholen in de gemeente Teylingen zo’n milieuvriendelijke tas ontvangen. De schooltuin in park Rusthoff hoopt hiermee een steentje bij te dragen aan het wereldwijd verbreid probleem van milieuvervuilend plastic.
Op 17 april is de eerste oogst uit de schooltuin in een milieuvriendelijke katoenen tas mee naar huis genomen.

Hans Wilson, de grote initiatiefnemer van het project met Maxime en Ugur, winnaars van het ontwerp.

Schooltuintas

Een foto van  groep 7 van basisschool De Overplaats, welke als eersten de katoenen tas kregen uitgereikt
Rechts op de foto Hans Wilson en links boven de directeur van De Overplaats.