Dag van het park Rusthoff

“opblaasfile in de vijver”

3 juni is de landelijke dag van het park. Ook Park Rusthoff in Sassenheim doet daar aan mee. Er is voor jong en oud van alles te beleven op 3 juni. Loop het park in en laat je verrassen! Vergeet je frisbee en picknick kleedje niet.

Onder de noemer “geniet mee van een dag in het groen” organiseert de ANWB al voor de 8e keer een landelijke dag van het park. Deze dag is bedoeld om duidelijk te maken hoe leuk en avontuurlijk het park in de buurt is. De Evenementen Commissie van Park Rusthoff heeft voor 3 juni een aantal activiteiten naar het park gehaald om er een mooie dag van te maken. Het begint al vroeg in de morgen, om 7.00 uur, met een vogel, kijk-en-luister-excursie door dhr Willem Jan Hooijmans. Verzamelen bij het paviljoen op het eiland. Om 11.00 uur kunnen alle kinderen uit Teylingen met een opblaasboot of opblaaskano met die boot in het park verzamelen zodat we een poging kunnen doen om de langste file van opblaasboten in de vijver te krijgen! Neem allemaal ook je picknick mand en kleedje mee en beleef het mee. Maak kennis met fragmenten uit de Midzomernachtdroom van de Speelkring, een voorproefje van wat komen gaat. Zij spelen namelijk eind juni het gehele stuk bij Huys te Warmond. Verder zijn er verschillende workshops; van bloemstukjes maken tot cakejes versieren en bij de enige schooltuin van Nederland met een keurmerk kun je een workshop Natuurlijk Tuinieren volgen. Bekijk de oude auto’s, laat je verrassen door de verhalenverteller, laat je schminken, neem een extra worteltje mee voor de konijnen van de kinderboerderij, beleef in het paviljoen de parksfeer van vroeger met foto’s van Stichting Oud Sassenheim of bekijk het leven op de buitenplaatsen aan de Vecht. Kortom: deze dag mag je niet missen. Kijk op www.parkrusthoff.nl voor het meest volledige en actuele programma.