Nieuw konijnenhok

 DANKZIJ K.T.S. VOORHOUT: KONIJNEN OP STAND IN PARK RUSTHOFF

Het konijnenhok op de kinderboerderij van park Rusthoff te Sassenheim was in zo’n slechte staat dat het hok elk moment in elkaar dreigde te storten en de konijnen letterlijk op straat zouden staan. Als tussenoplossing hadden Petra en Hans Overmeer van gaas enkele rennen en nachthokken gebouwd waarin de konijnen tijdelijk zijn opgevangen. De enige optie was echter een nieuw hok en wel met de meeste spoed. Omdat de financiële middelen van de kinderboerderij zeer beperkt zijn werd door de PR-commissie van park Rusthoff het project geadopteerd en contact gelegd met de heer Henk de Heij, docent houtbewerken bij de KTS te Voorhout, welke direct zeer enthousiast was. De maten werden opgenomen en een lijst van wensen aangaande de uitvoering opgesteld. Daarna werd snel besloten om het hok als project voor de lessen op te nemen. Na goedkeuring van medewerkers van de kinderboerderij en het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff van de tekening, materiaallijst en offerte kon met de daadwerkelijke bouw worden begonnen. Het resultaat is fantastisch. Een groot en stevig hok, gebouwd van betonplex met een onderstel en ruiven van bankiray, waardoor de kinderboerderij weer tientallen jaren zorgeloos en met veel plezier vooruit kan. Vorige week dinsdag is onder grote belangstelling het hok op de kinderboerderij afgeleverd en door Henk de Heij en zijn leerlingen op de juiste plek geplaatst. Hierna zijn de medewerkers van de kinderboerderij direct enthousiast begonnen om de konijnen uit hun tijdelijke onderkomen te halen en een plek te geven in het prachtige nieuwe hok. De kinderboerderij is een geweldige aanwinst rijker en de konijnen weer een prima onderkomen waardoor zij weer voor jaren en jaren van de straat zullen zijn en dat allemaal dankzij de KTS in Voorhout.

Het hok wordt met vereende krachten op zijn plek geplaatst.

Het hok wordt met vereende krachten op zijn plek geplaatst.

Na plaatsing wordt het hok afgemonteerd

Na plaatsing wordt het hok afgemonteerd

3e van rechts de docent van de KTS, Henk de Heij, met links van hem Hans en Petra Overmeer temidden van leerlingen van de KTS en medewerkers van de kinderboerderij. Geheel links Ben Verhoef, hoofd PR-commissie Park Rusthoff

3e van rechts de docent  van de KTS, Henk de Heij, met links van hem Hans en Petra Overmeer temidden van leerlingen van de KTS en medewerkers van de kinderboerderij. Geheel links Ben Verhoef, hoofd PR-commissie Park Rusthoff

Een bezoekster voert een cavia in het neiuwe hok met er bovenop een nieuwsgierige haan.

Een bezoekster voert een cavia in het neiuwe hok met er bovenop een nieuwsgierige haan.