Pirates of the Park

Twee foto’s van de winnaars van de “mooist verklede” griezels.

Een van de kleine en een van de grote spoken welke wij tijdens Halloween hebben uitgekozen. Indien jij jezelf herkend kan jij een prijsje ophalen bij Fast food Verhage aan de Oude Haven 10 in Sassenheim.

 
 

Voor het derde jaar op rij waren alle kaarten voor de Halloween park Party de woensdag vóór Halloween al uitverkocht.

Helaas moesten we dus weer veel kinderen en ouders teleurstellen. Na weken van voorbereiden en de hele dag met flink wat vrijwilligers aan de slag om alles op te bouwen, kwam de rest van de ‘spoken’ om 16.00 uur naar het park. In het paviljoen hingen alle pakken al klaar en stonden de schminkers ook al paraat om de ‘spoken’ om te toveren tot skelet, enge piraat toverknol of gewoon een groene heks. Op het eiland werd ondertussen een soundcheck gedaan en in alle prachtig uitgesneden pompoenen de lichtjes aangestoken.

 Terwijl het langzaam donker werd begon de spanning te stijgen; nog een korte briefing voor alle spoken, bewakers en begeleiders voor iedereen naar zijn of haar post vertrok om klaar te staan voor alle kleine monstertjes en hun begeleiders.
Op slag van zevenen werd groot en klein welkom geheten door de opperheks en ging het hek open voor de lampionnenoptocht. In een spannende tocht ging het door het griezelig versierde park langs de, nog niet zo enge, spoken naar het middeneiland. Daar konden spelletjes gespeeld, jezelf even uitlachen voor de lachspiegels of je uitleven in de ‘silent disco’.

Ondertussen kregen alle groten die wel in het buitenbos durfden een schatkaart waarmee ze op zoek moesten naar de ‘stempelspoken’ waarvan ze een stempel kregen,  om zo de schat te kunnen vinden. Al gauw klonken er griezelige geluiden en gegil door het park; Pirates of the Park was nu echt begonnen.

Half negen waren alle spelletjes afgelopen en kon iedereen op het eiland nog kijken naar een prachtige lasershow voordat deze Halloween park Party  alweer afgelopen was. Voor iedereen was er nog een kopje koffie of voor de kleinere een glaasje heksenlimonade met een eng spinnensnoepje. Sommigen nog met een beetje knikkende knieën maar de meeste met een tevreden en opgelucht gevoel dat ze toch heelhuids het park ook weer konden verlaten, liep het park langzaam leeg.

Daarna volgde voor alle vrijwilligers nog de zware taak om in een paar uur het park weer in de gewone staat terug te brengen. De Scojesa bracht al hun gemaakte decorstukken weer naar de opslag om ondertussen al weer vooruit te mijmeren over hoe ze het volgend jaar zouden kunnen gaan doen. De rest van de spullen werd bij het paviljoen uitgezocht en zo mogelijk uitgehangen om te drogen of meteen op z’n plaats gezet.
Tegen twaalven was het park schoon en leeg en keek een (bijna) volle maan tevreden naar zijn park waar de eenden ook hun rust teruggevonden hadden. Klokslag twaalf uur gingen de lichten uit en het slot weer op het hek.

Het was een mooie dag.
RFK

 

Zaterdag 27 oktober was er in het Park een volledig uitverkocht Halloween Party 2012.

Om een indruk te krijgen kunt u op onderstaande links klikken:

 

Foto’s Halloween set 1

Foto’s Halloween set 2