UNICEF Loop in park Rusthoff op vrijdag 16 november

 UNICEF Bollenstreek organiseert op vrijdag 16 november 2012  de UNICEF Loop in park Rusthoff in Sassenheim.

Alle leerlingen van de r.k.basisschool “de Overplaats” doen mee aan deze UNICEF Loop.
UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties, gaat de komende 2 jaar de strijd aan tegen kindersterfte: “omdat elk kind dat sterft er één te veel is”.
Iedere dag sterven 19.000 kinderen aan oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn, zoals malaria, diarree of longontsteking. UNICEF is ervan overtuigd dat dit aantal nul zou moeten zijn: “We gaan voor nul!!”
De datum van 16 november voor de sponsorloop is bewust gekozen omdat die dag dichtbij 20 november ligt: “de dag van de rechten van het kind”.
Die dag is het 23 jaar geleden dat door bijna alle landen van de wereld “het verdrag voor de rechten van het kind” van de Vereningde Naties is ondertekend.
Op vrijdag 2 november verzorgt een vrijwilliger van UNICEF Bollenstreek gastlessen op de r.k. basisschool “de Overplaats”, de kinderen krijgen informatie over wat UNICEF overal in de wereld doet en vooral ook over wat UNICEF gaat doen om de kindersterfte terug te brengen.
Die dag krijgen de leerlingen de sponsorenvelop mee en gaan zij sponsors werven voor de rondjes die zij op 16 november in park Rusthoff gaan lopen.
Die rondjes zijn 360m lang, het geasfalteerde pad op het eiland in park Rusthoff.
Vrijdagmorgen zullen de leerlingen van groep 1 en 2 starten met de sponsorloop, om 11.00 uur krijgen zij een warming-up, waarna zij om 11.10 uur 20 minuten de tijd krijgen om zoveel mogelijk rondjes te lopen.
Vrijdagmiddag komen dan alle leerlingen van groep 3 tot groep 8 naar het park om hun rondjes te lopen.
Om 13.30 beginnen de leerlingen van groep 3, 4 en 5 met een warming-up en zij gaan daarna in 30 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes lopen.
Om 14.00 uur is de warming-up voor de leerlingen van groep 6,7 en 8.
ook zij gaan daarna 30 minuten hun uiterste best doen om zoveel mogelijk rondjes te lopen.
Leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim zullen deze dag UNICEF Bollenstreek helpen bij de organisatie van deze sponsorloop, dit in het kader van hun maatschappelijke stage.

UNICEF Bollenstreek hoopt op een sportieve dag in park Rusthoff met veel enthousiaste kinderen die zich inzetten voor kinderen elders in de wereld, om die een betere toekomst te geven.
En uiteraard verwachten we veel (groot)ouders die de kinderen komen aanmoedigen.
Voor informatie over UNICEF kunt u terecht op de site: www.unicef.nl
Speciaal voor kinderen heeft UNICEF de website: www.unicefenjij.nu