Geboorteregeling in Park Rusthoff

Geboorteregeling in Park Rusthoff.

Sassenheim. Om te voorkomen dat op de kinderboerderij in Park Rusthoff de lammetjes midden in de winter geboren worden is besloten om begin september j.l. ram Maddoc van de ooien te scheiden. Tijdelijk heeft hij een plek gekregen in de ruïne van Teylingen.

Verhuizen van een gezellige boerderij naar de ruïne vond hij, hoe mooi het daar ook is,  niet echt om over naar huis te schrijven en begon zich reeds na enkele dagen stierlijk te vervelen hetgeen hij duidelijk liet merken. Na een aantal dagen flink schreeuwen werd er voor Maddoc een ram gehaald van kinderboerderij ’t Molentje op landgoed Groenendaal te Heemstede, waar de kinderboerderij in Park Rusthoff een uitstekende band mee heeft en regelmatig ervaringen en gegevens mee worden uitgewisseld.

Eind oktober is Maddoc weer opgehaald en tot groot plezier met de ooien verenigd. Als eind maart, begin april de natuur uit een lange winterslaap ontwaakt en ook de temperatuur weer wat aangenamer zal zijn wordt de geboorte van de lammetjes verwacht.