Lammetjes !

Zondagochtend 24 maart om half 8 zijn de eerste lammetjes geboren op de kinderboerderij in Park Rusthoff.

Verzorgster Joke, die de laatste dagen iedere ochtend om half 8 al ging kijken hoe het met de schapen ging, heeft de tweede geholpen met de geboorte. Ze hadden wel een zware start en worden met flesjes bijgevoerd omdat de moeder op dit moment niet voldoende melk heeft maar we hopen dat de melkgift snel goed op gang komt en de flesjes met bijvoeding snel niet meer nodig zullen zijn.

In de loop van de ochtend is nog iemand even gaan kijken maar trotse moeder Diva en haar twee zonen maken het uitstekend. De vrijwilligers van de boerderij waren allemaal nieuwsgierig, zijn op zondag gaan kijken en zijn enorm trots. 
Ondanks het zeer koude weer zullen de lammetjes af en toe de warme stal verlaten en gaan dartelen op de weide van de kinderboerderij.

 

Vandaag, 25 maart is ook ooi Evita bevallen van een lammetje.

Mooie en spannende tijden en een goede reden om het jonge leven met eigen ogen te komen bewonderen.

25 maart 2013