Schooltuin kas

Kassa voor Kas in Schooltuin.

 

In de schooltuin werken tijdens het schooltuinproject van 21 weken leerlingen van groep 7 van 4 basisscholen uit Sassenheim. Elke leerling heeft daar een eigen stukje grond om bloemen en groenten te kweken. Omdat sommige groenten niet in de koude grond kunnen worden gekweekt was een kweekkas reeds lang een grote wens. Ook kunnen in de kas zaden worden opgekweekt die later in de tuinen worden uitgezet. Tijdens het kiemen in de kweekkas is er een prima bescherming tegen vraat van o.a. muizen. Nu de kindergemeenteraad aan de SVPR een bedrag van € 750,== heeft geschonken kan deze wens eindelijk worden gerealiseerd.

De afdeling PR van Park Rusthoff, heeft  inmiddels contact opgenomen met de KTS in Voorhout, welke school dit project graag wil opnemen in de lessen en ter plekke opbouwen. De besprekingen zullen deze week van start gaan.

Op de website www.teylingen.nl van de gemeente Teylingen kunt u via de volgende stappen een filmverslag van de kindergemeenteraad bekijken.
Klik op: gemeenteraad + kindergemeenteraad + live uitzendingen + selecteer 11 maart 2013. Er verschijnt nu een mediabestand. In de blauwe balk is uiterst rechts de keuze uit SL of Flash/iPad
Of klik op nevenstaande link + kies vervolgens het gewenste formaat + selecteer 11 maart 2013. Kinderraad

17 maart 2013