Voorjaarsmarkt terugblik

Met door zon overgoten voorjaarsmarkt.

De voorjaarsmarkt op 11 mei  2013 was een doorslaand succes. Omdat bij de aanvang de regen werkelijk met bakken uit de hemel kwam waren de bezoekers aanvankelijk op één hand te tellen maar toen de regen eenmaal was verdwenen en de zon uitbundig ging schijnen kwamen er heel veel mensen op de voorjaarsmarkt af en was het de rest van de dag een gezellige drukte, een prima sfeer en liet ook de zon geen moment verstek gaan.

Er waren ruim 75 kramen verkocht welke werden bemand door diverse bedrijven, verenigingen en organisaties voor goede doelen zoals de Wereldwinkel en Kringloopwinkel Op Dreef. Het Schippertjeskoor uit Warmond zorgde voor de muzikale omlijsting. Het was een gezellige drukte en ook de kraamhouders hadden een prima dag en zodoende geen enkele reden tot klagen.

De grote trekpleister was de “formule EENdjes race” welke was georganiseerd door de Rotaryclub Sassenheim. Om 15.00 uur werden door de burgemeester, mevrouw Van Kampen 5.000 plastic eendjes te water gelaten. Alle eendjes waren voorzien van een uniek nummer hetgeen correspondeerde met verkochte adoptiecertificaten. Voortgestuwd door spuitgasten van de vrijwillige brandweer en enthousiast aangemoedigd door honderden mensen langs het parcours werden de eendjes in een fuik gedreven en was er voor hen uiteindelijk geen ontkomen meer aan en gevangen door notaris Ron de Ruiter.

De actie van de badeendjes, inclusief vlaggen en spandoeken van sponsors heeft een aanzienlijk bedrag opgeleverd om diverse plannen in park Rusthoff te realiseren. Een nieuwe entree bij de Hema, een voorziening op de schooltuin en een complete revitalisatie van het ooievaarseiland staan bovenaan de wensenlijst van het park. Vanwege het enorme succes van de “Formule EENdjes Race” heeft de Rotary inmiddels besloten om dit evenement volgend jaar zeker weer te herhalen.