Creatieve dag van het Park

Op zondag 26 mei j.l. werd in Nederland de jaarlijkse “dag van het park” gehouden.

Ook Park Rusthoff in Sassenheim haakte daar weer uitgebreid op in.

De evenementencommissie had ook dit jaar weer een bepaald thema bedacht en wel schilderen in de ruimste zin van het woord. Voor geïnteresseerde bezoekers was het een prima gelegenheid om de vele facetten van deze vorm van kunst in het park te komen bewonderen. Het park is eind mei op zijn mooist. Het frisse jonge groen en de uitbundig bloeiende Rododendron en diverse andere voorjaarsbloeiers hielpen om de nodige inspiratie op te doen. Vele prachtige plekken waren dan ook in bezit genomen door schilders of in een groep samenwerkende hobbygenoten en kwam men tot de mooiste resultaten. Ook van de mogelijkheid om bestaande werken te exposeren werd uitgebreid gebruik gemaakt. Ook de kinderboerderij was een bezoek meer dan waard.

Aldaar was heel veel jong leven zoals de lammetjes die in de weide dartelden. Om 11.00 uur werden de volwassen schapen door een ware schaapscheerder geschoren.  In paviljoen Sassennest en op het terras was het een gezellige drukte.