Succesvolle primeur Openlucht Bioscoop

Openlucht Bioscoop in Park Rusthoff.

Het spande erom of de weergoden de evenementencommissie goed gezind zouden zijn, maar een betere avond voor de openlucht bioscoop kon er zaterdag 7 september niet zijn. Zelfs tot op het laatste moment bij de verkooppunten en bij de start aan de hoofdingang van het park werden de kaarten nog verkocht en je kon merken aan het publiek dat ze in was voor dit initiatief.

Bepakt en bezakt met stoeltjes en picknickkleden zochten eerst de kinderen een mooi plaatsje uit op het eiland. Ze keken ademloos naar de Disneyfilm ‘Brave’ en konden zich in de pauze lekker uitleven op het gras. Dat ook de dieren de openlucht bioscoop verwelkomden was duidelijk, want de ganzen sliepen onverstoord verder en de pauwen liepen al snoepend van de popcorn vertrouwd tussen het publiek. Glunderend verlieten de kinderen na de eerste film het park.

Toen de echte duister was ingevallen kwamen de volwassenen voor de film ‘De Marathon’. Zelfs sfeerverlichting en lage strandstoelen werden mee naar het eiland gesjouwd en positieve geluiden over een mini Vondelpark deden de ronde. Jong en oud – voor beide films totaal  360 filmliefhebbers – genoten zichtbaar en hoorbaar van de films, getoond op een haarscherp LEDscherm.

De  evenementencommissie kreeg complimenten voor de organisatie en het veel gehoorde verzoek om herhaling wordt, als het aan de EC ligt, zeker gehonoreerd. Dan kan ook de Openlucht Bioscoop opgenomen worden in de jaarlijkse parkagenda.

10 september 2013