Tuinkasje Schooltuin

Tuinkasje Schooltuin Sassenheim in gebruik genomen

Soms heb je een droom en het is heel leuk als je die droom kunt waar maken.
Het was al een lang gekoesterde wens van de Schooltuin Sassenheim om over een kasje te beschikken.  Zelf de plantjes opkweken maakt het tuinieren nog leuker. Prachtig om te kunnen zien hoe het gaat, van zaadje tot plantje tot oogst. En hoeveel zorg daarvoor nodig is.

De Schooltuin wil steeds meer biologisch groenten verbouwen. Er zijn nog niet zoveel biologisch gekweekte plantjes te koop. Een mooie uitdaging om dat nu zelf te doen.
In maart 2013 heeft de Stichting Vrienden Park Rusthoff  (SVPR) voor de Schooltuin in Sassenheim het voorstel voor een tuinkasje bij de kindergemeenteraad in gediend. Na een vurige aanbeveling door Jules de Vries van SVPR en een heftige discussie tussen de kindergemeenteraadsleden werd aan de Schooltuin een subsidie van € 750 verleend. Niet genoeg maar met een bijdrage uit de Badeendjes Race, georganiseerd door Rotaryclub Sassenheim, en een forse donatie van de SVPR kon een kasje aangeschaft worden. Het is een duurzaam houten kasje geworden want dat hoort bij een schooltuin met het keurmerk Natuurlijk Tuinieren.  In de komende weken gaan de zaadjes de grond in. Het klimaat in het kastje is lekker warm en groeizaam. Het zal een groot verschil zijn met vorig jaar toen het zaaien vanwege het koude voorjaar volledig verkeerd ging.

Op woensdag 26 maart is het kasje officieel in gebruik genomen. Samen met de schooltuinders van de Springplank heeft Jules de Vries van de SVPR de deur geopend.

Het schooltuinseizoen is ook deze week van start gegaan. De eerste zaden zijn in de grond gegaan. De tuinkers en de tuinbonen, het geheel is opgefleurd met een viooltje.
Met het kasje zijn er weer nieuwe mogelijkheden, naast het opkweken van zaden, kan het schooltuinteam aan de leerlingen ook andere zaken laten zien. Tomaten en andere groenten als paprika en aubergine die niet op de koude grond geteeld kunnen worden zullen nu aandacht krijgen.

Mede dankzij de Stichting Vrienden Park Rusthoff is er weer een grote wens verwezenlijkt. Maar er zijn nog veel meer wensen in het park waar we nog veel meer vrienden als donateur voor nodig hebben. Lever s.v.p. alsnog de flyer in bij Boekhandel Bruna, Apotheek Sassenheim, De Koffiemeulen of het Sassennest. Ook kunt u daar een flyer ophalen en ingevuld weer inleveren. Voor digitale opgaven verwijzen wij u graag naar www.parkrusthoff.nl/vriend
Hoe meer vrienden hoe meer vreugd!

 

28 maart 2014