kletsnatte voorjaarsmarkt

Diehards trotseren kletsnatte voorjaarsmarkt.

Waar organisatie en deelnemers van openlucht evenementen voor vrezen werd zaterdag 10 mei 2014 waarheid: de voorjaarsmarkt in Park Rusthoff viel letterlijk in het water! Al dagen werden de websites en apps met weersvoorspellingen in de gaten gehouden i.v.m. de storing die naderde, maar doordat er geen echte stormwaarschuwing was wilde de Evenementencommissie de kraamhouders die wilden komen graag de gelegenheid geven om hun spullen te verkopen.

Moedig startte ieder ’s morgens met uitpakken en installeren toen het nog droog was, maar al snel kwamen de zeilen en klemmen tevoorschijn om de deelnemers en bezoekers en de soms kwetsbare artikelen te beschermen tegen wind en regen.
Meer dan 60 kramen op het eiland en de Rotary met de shelterbox bij de hoofdingang waren er klaar voor! Een klein aantal bezoekers trotseerde het weer en kon bij de favoriete kramen gezellige kado’s kopen en/of planten om de tuin weer op te leuken. Kinderen maakten iets creatiefs voor moeder of konden meerijden met het treintje dat door het centrum van Sassenheim en het park reed. De keuze van het paviljoen om vooral meer soep dan ijs in te kopen bleek een goede!

Toen na de middag de voorspellingen op beter weer uitbleven ging de Evenementencommissie in beraad en kregen de 
kraamhouders de keuze om naar huis te gaan of te blijven. Waardering voor de diehards die het tot 16u hebben volgehouden!

Zondag 25 mei 2014 staat de Dag van het Park op de agenda en zijn er tussen 12 en 16u rondom het ‘thema van ei tot vlinder’ allerlei gezellige activiteiten gepland.

23 mei 2015