Zonovergoten Dag van het Park

Zondag 25 mei 2014 stond in Park Rusthoff de Dag van het Park centraal.

Als voorloper van het nog aan te leggen vlindereiland waren allerlei activiteiten rondom het thema ‘van ei tot vlinder’ georganiseerd. Kinderen konden deelnemen aan 4 verschillende, door Trias Kinderopvang begeleide, workshops waarin met ijslolliestokjes, filterzakjes, wol, papier, potloden en verf de leukste vlindercreaties werden gemaakt. Bovendien kreeg ieder een zakje met zaadjes van vlinderminnende bloemen mee. De natuurliefhebbers konden zien in welk rap tempo de rupsen koolbladeren opaten en genieten van de ijverigheid van de bijen in de demonstratiekast.

Tijdens een rondwandeling door het park konden de schooltuin en heemtuin worden bewonderd en werd o.a. duidelijk waarom je een brandnetel niet tegen de haren in moet strijken. Rondom het paviljoen was het een gezellige sfeer en veel bezoekers gingen naar huis met speciaal voor het park opgekweekte vaste planten en kruiden of 1 van de prachtige prijzen die in de tombola te winnen waren.

Een geslaagde zonovergoten dag in Park Rusthoff!

26 mei 2014