Kip broedt pauwenei

Kip broedt pauwenei uit op kinderboerderij Park Rusthoff

Twee maanden geleden werd er door een kinderboerderij in Noordwijkerhout 4 pauweneieren aangeboden aan de kinderboerderij in Park Rusthoff. Medewerkers hebben deze door een broedse kip laten uitbroeden. Na plm. 28 dagen is een van de vier eieren uitgekomen en is het park thans weer een pauw rijker. Samen met de kip zit het pauwenkuiken, die haar als moeder ziet en geen centimeter van haar zijde wijkt, in een ren onder het konijnenhok. De kip op haar beurt heeft zich helemaal over het pauwenkuiken ontfermd en laat dan ook elk dier, dat te dicht bij de ren komt, duidelijk merken hier niet van gediend te zijn.

Er is nog meer jong leven te melden op de kinderboerderij. In een ander tijdelijk hok zitten namelijk een kip met een aantal heel jonge kuikens. Ook zijn er, waarschijnlijk vanwege de vakantieperiode, twee haantjes op de kinderboerderij gedumpt. Het zijn twee parmantige jonge goudgele haantjes en het lijkt net of ze moonboots dragen want beide pootjes zijn bedekt met veren. Ze zullen echter niet permanent kunnen blijven en op termijn zal er een andere goede plek voor hen worden gezocht.

Een goede reden dus om snel te komen kijken en te genieten van al het jonge leven.

07 augustus 2014