Boom planten René van Elburg

Boom planten René van Elburg.

Op vrijdag 18 juli 2014 hebben bestuursleden van de Stichting Beheer Park Rusthoff  (SBPR) en de Stichting Vrienden Park Rusthoff reeds officieel afscheid genomen van René van Elburg, die, als toenmalig lid van de Rotaryclub Sassenheim, de grote initiatiefnemer was tot behoud en revitalisatie van Park Rusthoff.

Na afronding van de revitalisatie in 2002 tot 18 juli j.l. is René tevens actief geweest in diverse bestuurs- en commissiefuncties. Zijn laatste functie was lid van het dagelijks bestuur, als vicevoorzitter. Tevens was René een man die geweldig kon bomen en het lag daarom voor de hand dat uit dank voor al zijn inspanningen, als blijvende herinnering en aandenken aan een grote stuwende kracht voor het Park een boom voor hem zou worden geplant op een centrale plek in zijn park.

Onder grote belangstelling van meer dan honderd vrijwilligers en tientallen sponsors legde René zelf de laatste hand aan het planten. Hierna onthulde hij, zie foto 1, samen met de voorzitter van de SBPR, Ronald van de Graaf, een plaquette met een passende tekst. Op foto 2 leest René de tekst voor alle aanwezigen hardop voor.

De boom is een beuk welke, net als René, uit zal groeien tot een stoere en onverzettelijke.