Veel bezoekers bij Parkdienst

Zondagmorgen 14 september 2014 rond 7.00 uur zijn, onder prima weersomstandigheden, ruim 25 vrijwilligers van de kerken, Park Rusthoff en de Oranjevereniging gestart met de voorbereidingen voor de Parkdienst in het park.

Er werden 1200 stoelen neergezet, een podium opgebouwd er werd koffie gezet, de geluidsinstallatie in gereedheid gebracht en het gelegenheidsorkest oefende nog even. Vrijwilliggers van Shelterbox bouwden twee tenten op om de bezoekers van de Parkdienst te laten zien waar de collecteopbrengst aan besteed gaat worden.

En vanaf 9.00 uur stroomden de mensen het park in om de 11e Parkdienst mee te maken. De voorgangers P. Owel en H.R.Betting hadden gekozen voor het thema: “met vallen en opstaan”. Op een mooie beeldende manier werd het verhaal van Abraham verteld, ondersteund door de liederen die gezongen werden. Het gelegenheidsorkest, bestaande uit leden van Adest Musica en Crescendo heeft de samenzang begeleid.

Na afloop werd er door velen nog nagepraat, onder het genot van een kopje koffie of thee, over deze unieke Parkdienst: wat is het toch mooi dat dit in ons dorp mogelijk is, een gezamenlijke kerkdienst, buiten in het mooie park als start van de activiteiten bij de kerken en als start van de feestweek in Sassenheim.

Onderstaand een fotorapportage: