Vroege Vogel-excursie

Excursie voor vroege vogels in Park Rusthoff.

Op zondag 12 oktober 2014 om 08.00 uur kunnen vogelliefhebbers onder leiding van Willem-Jan Hooijmans proberen iets van de vogeltrek in het park waar te nemen.

Oktober staat bekend als een vogeltrekmaand bij uitstek en de statistieken wijzen uit dat dit één van de ‘spannendste’ en soortenrijkste maanden in het park is. Het is vooral een goede maand voor lijsters (o.a. Koperwieken) en vinken (o.a. Kepen) uit noordoostelijke contreien en misschien wordt zelfs een Vuurgoudhaan gezien.

Uitgangspunt is om zoveel mogelijk vogelsoorten in het park te spotten door goed te kijken en te luisteren. Na afloop van de excursie wordt, onder het genot van een kopje koffie/thee, het soortenlijstje ingevuld en gekeken wat het resultaat van de waarneming is. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, de toegang is gratis.