SCHADE DOOR ZWARE STORM

De zware storm die woensdag 22 oktober 2014 gepaard met hevige windstoten ook Sassenheim teisterde, heeft Park Rusthoff gelukkig redelijk gespaard. Naast vele afgerukte takken is er slechts één boom gesneuveld. Een grote eik langs een van de waterkanten in het bosgedeelte van het park heeft de strijd tegen de elementen niet kunnen winnen en heeft zich over moeten geven. Loe de Goeij, een van de leden van de vijfkoppige groep parkklussers die elke woensdag belangeloos trouw het park onderhoudt, meldt dat de eik met donderend geweld neer ging. In zijn val miste hij op een haar na een lantarenpaal doch de kruin kwam wel boven op een rhododendron terecht.  Op de foto’s vier van de vijf noeste parkklussers, druk bezig met het opruimen van de ooit zo trotse eik.

24 oktober 2014