Kinderboerderij voorlopig gesloten

Ook de kinderboerderij in Park Rusthoff is getroffen door de gevolgen van de thans heersende vogelgriep.

Werd eind vorige week middels regionale maatregelen van de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) bevolen tot volledige sluiting tot en met afgelopen zondag, in de loop van zondag is de verplichte sluiting echter met minimaal drie weken verlengd. Zelfs het pad rond de kinderboerderij, achter de hagen, mag niet meer betreden worden en alle toegangen tot dit pad zijn hermetisch afgesloten. Dit om elk mogelijk contact met de dieren te voorkomen. Slechts een zeer select gezelschap van vaste medewerkers mag de kinderboerderij betreden. Alle kippen moeten opgehokt blijven in een ruimte die aan de bovenkant is afgedekt. Mest en eieren mogen de kinderboerderij onder geen enkel beding verlaten en maatregelen t.a.v. hygiëne zijn uitgebreid en aangescherpt. Herinneringen aan de vorige uitbraak van de vogelgriep, in 2003, staan nog duidelijk voor de geest. Toen was de kinderboerderij maanden lang gesloten. Een scenario waar de medewerkers van de kinderboerderij niet aan willen denken.

Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar onze website.

24 november 2014