Komend voorjaar lammetjes

In tegenstelling tot vorig jaar zullen er komend voorjaar – 2015 – weer lammetjes geboren worden op de kinderboerderij in Park Rusthoff.

De lammetjes die in 2013 op de kinderboerderij geboren zijn waren vorig jaar nog te jong maar zijn inmiddels uitgegroeid tot volwassen ooien, oud en sterk genoeg om te lammeren. Om dit te bewerkstelligen is er sinds begin november een ram op de kinderboerderij komen wonen, welke hier ook permanent zal blijven. Medewerkers van de kinderboerderij hebben bij hem een geel krijtblok op de buik gebonden om zodoende te kunnen controleren of de ram zal gaan doen waar hij voor is aangenomen en wel het dekken van de ooien. Getuige een gele afdruk op de ruggen van de ooien is dit gelukt en is het nu een kwestie van geduldig afwachten. De draagtijd van een ooi is ongeveer 5 maanden dus eind maart of begin april van het volgend jaar zullen er weer lammetjes ronddartelen op de kinderboerderij in Park Rusthoff. Er loopt nog een derde ooi rond op de kinderboerderij maar deze is volgens de dierenarts te oud en te zwak om nog te lammeren. Dit kan zij niet meer aan. De ram zal deze trouwens instinctief links laten liggen.

14 november 2014