Beplanting entree Boschplein afgerond.

Vlak voor de zomer is de laatste hand gelegd aan de vernieuwde entree van Park Rusthoff  aan het Boschplein, nabij de Hema.

Om alle entrees van Park Rusthoff qua beplanting een gelijke uitstraling te geven is Hoek Hoveniers afgelopen vrijdag (12 december 2014) aan de parkzijde van deze entree  gestart  met de voorbereidingen van het beplantingsplan, ook wel opschonen en snoeien genoemd. In zware storm en hevige regenbuien zijn de noeste werkers van Hoek begonnen met het snoeien van een aantal struiken terwijl andere, in slechte staat verkerende struiken, werden gerooid. Tevens om hiermee voldoende ruimte te creëren voor de nieuwe aanplant. Maandag heeft men met tuinturf de  grondslag verbeterd. Dit was nodig om een goede groeibasis te verkrijgen voor de te planten rhodondendrons. Er werd een laag van 20 cm tuinturf op de vakken aangebracht en doorgewerkt in de grond. Dinsdag werd de beplanting aangevoerd en aangebracht.

Deze beplanting bestaat uit 165 stuks rododendrons in de kleuren wit , roze en paars, welke in groepen op kleur werden aangeplant.  Ook werden deze in 3 verschillende maten aangeplant zodat er vanaf het pad een opbouw is ontstaan van laag naar hoog. Tenslotte 10 Aucuba Japonica en 10 hulsten als groenblijvende struiken om een aantal open gaten op te vullen.  In het komende voorjaar zal dus ook nabij deze entree een zee van kleur ontstaan in de vorm van uitbundig bloeiende rododendrons.

Het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff speelt nog met de gedachte om het huidige pad iets te verleggen zodat er vanaf de entree geen directe doorkijk op het grote eiland meer is. Dit maakt het geheel nog wat spannender.

 

 

17 december 2014