Burgemeester bezoekt Park Rusthoff

Vorige week woensdag 28 januari 2015 heeft de nieuwe burgemeester van Teylingen, mevrouw Carla Breuer, een bezoek gebracht aan Park Rusthoff in Sassenheim.

Om 13.00 uur werd zij door Paul ten Velden, vicevoorzitter van de Stichting Beheer Park Rusthoff, opgevangen bij de entree nabij het Onderdak. Het plan was om vandaar door het park naar het Sassennest te lopen hetgeen vanwege het zeer slechte weer letterlijk en figuurlijk in het water is gevallen. Paul heeft haar echter in zijn auto via de entree aan de Kerklaan tot vlak voor het Sassennest gereden waardoor zij kurkdroog arriveerde.

Voor het bezoek was ruim twee uur gereserveerd. Er waren elf sprekers, bestaande uit leden van het bestuur van de Stichting Beheer en de Stichting Vrienden en hoofden van de diverse onderdelen ven het park en aansluitend zou een rondje door het park worden gedaan. Omdat het alleen maar harder ging regenen, afgewisseld met zware windstoten en flinke hagelbuien, werd besloten om het rondje park af te gelasten. Dit kwam echter prima uit want het was nog een hele toer om na het welkomstwoord van Paul ten Velden de elf sprekers in de twee uur hun verhaal te laten doen. Bovendien kreeg de burgemeester na elke spreker de gelegenheid om vragen te stellen of opmerkingen te maken, waar zij dan ook dankbaar gebruik maakte. Zij was bijzonder geïnteresseerd, betrokken en onder de indruk van de enorme organisatie welke achter het park staat. Zo ook het aantal van ruim 130 vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking.

Het rondje door het park houdt zij graag te goed. Er werd aan haar voorgesteld om dit dan op een droge dag in de lente te laten plaats vinden. Het park komt dan weer uit de winterslaap en veel jong fris groen en jonge eendjes, lammetjes, etc. zijn dan weer te bewonderen. Ze reageerde enthousiast en keek uit naar de uitnodiging.

Op de foto van Kees Guldemond een zichtbaar geamuseerde burgemeester met naast haar Paul ten Velden.

 

Een verslag in beeld:


 

 

 

 

 

 

01-02-2015