Lammetjes voeren in Park Rusthoff

Op 2 april 2015 heeft moederschaap Nikkie het leven geschonken aan het eerste lammetje van dit jaar op de boerderij in Park Rusthoff.

Het is een ooitje, kerngezond en inmiddels al aardig gegroeid. Op 8 april heeft moederschaap Evita (11 jaar oud) het leven geschonken aan twee lammetjes. Een ooitje en een rammetje. Allebei ook kerngezond alleen is het ooitje nog wat te klein. Nadat de lammetjes een paar weken lekker dichtbij hun moeder in de veilige en warme stal zijn gebleven, lopen, springen en dartelen ze inmiddels vrolijk rond tussen de kippen en de duiven op het erf van de kinderboerderij. Ondanks dat moederschaap Evita wel melk voor haar kinderen heeft worden ze toch voor alle zekerheid drie maal per dag met een flesje bijgevoerd. In overleg met de beheerder van de kinderboerderij mogen de kinderen ook een flesje geven.

De kinderboerderij is tot en met 30 april iedere dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en vanaf 1 mei van 13.30 tot 17.30 uur. Er is nog zeker een lammetje op komst. Moederschaap Nicole is al behoorlijk dik en ook die kan elk moment bevallen.