Kunst en Natuur tijdens Dag van het Park

Op zondag 31 mei  2015 is het feest in Park Rusthoff. We vieren dan de “Dag van het Park”! Dit is een jaarlijks landelijk evenement. De vrijwilligers van Park Rusthoff kozen dit jaar voor het thema “kunst en natuur”.

Leerlingen van klas 4 en 5 vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim ontwierpen posters voor Park Rusthoff. “Voor de leerlingen was het een extra uitdaging”, vertelt docent CKV Gosia Vliegen. “Iets ontwerpen waar je niet alleen een cijfer voor krijgt, maar wat ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebruikt. Leuk dat Park Rusthoff ons die kans biedt, met nog een prijsje in het verschiet voor de posters die het beste communiceren”.

De leerlingen bereidden zich grondig voor. De vaste ontwerper van de posters van Park Rusthoff gaf een gastles waarin hij tips voor de lay-out gaf. De leerlingen bezochten ook het Park om de geuren en kleuren ervan te leren kennen. Ze konden voor het ontwerp kiezen uit 6 categorieën: de schooltuinen, de kinderboerderij, de heemtuin, het paviljoen “Sassennest”, vlinders en de “Dag van het Park”. Zondag 31 mei vanaf 12.00 uur is iedereen welkom en om 12.30 uur wordt de prijs voor de beste poster in het paviljoen uitgereikt. Alle posters zijn te zien op de website van Park Rusthoff.

Wat is er nog meer te zien en doen op 31 mei?

Iedereen is van harte welkom in het hele Park. In de schooltuin, de heemtuin en in de kinderboerderij zijn tussen 12.00 en 16.00 uur vrijwilligers aanwezig. Zij kunnen je veel vertellen en laten zien. Ook komt zondagmiddag de schaapscheerder om de schapen van de kinderboerderij te scheren.

Voor de jeugd is er een speurtocht door het park. De ingevulde puzzelkaarten kun je inleveren in het paviljoen. Heb je de juiste oplossing? Dan krijg je een klein prijsje!

Dit jaar hebben we ook fotoclub “De Bloembollenstreek” gevraagd om op de “Dag van het Park” aanwezig te zijn. De leden van de fotoclub komen met prachtige foto’s en gaan in op het thema “kunst en natuur”.

We hopen dat iedereen uit Teylingen tussen 12.00 en 16.00 uur naar Park Rusthoff komt!

Ook zijn er de posters die ontworpen zijn door de leerlingen van klas 4 en 5 vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.