Voorjaarsmarkt ondanks de wind een succesvol evenement

De Evenementencommissie van Park Rusthoff organiseert de Voorjaarsmarkt al jaren, maar nog niet eerder zag zij zich gedwongen om de opgebouwde marktkramen weer af te breken. Tijdens de Voorjaarsmarkt op 9 mei 2015 waren de windvoorspellingen zo heftig, dat het niet verantwoord was om de kramen te laten staan. In de ochtend waren al verschillende kramen omgewaaid, gelukkig zonder persoonlijke ongelukken.

De kraamhouders werd de mogelijkheid geboden om toch hun spullen te verkopen. Ruim de helft heeft hiervan gebruik gemaakt. Met man en macht werd een kleine versie van de Voorjaarsmarkt opgebouwd, rondom Paviljoen ’t Sassennest werd een gezellige markt ingericht. Soms moest een kraamhouder snel reageren om te voorkomen dat de waren omwaaiden, maar gelukkig brak in de loop van de dag het zonnetje door; dat maakte veel goed.

Veel bezoekers van Park Rusthoff vonden die dag de weg naar de Voorjaarsmarkt en gebruikten deze winderige zaterdag om nog iets te kopen voor Moederdag. Er werden volop plantjes gekocht, net als verzorgingsproducten, taart, chocola en cadeaus, of er werd meegespeeld met de tombola voor Park Rusthoff.

Voor volgend jaar hoopt de Evenementencommissie op wat minder wind, maar op een minstens zo gezellige Voorjaarsmarkt.