Burgemeester op herhaling

Woensdag 28 januari 2015 was de nieuwe burgemeester van Teylingen, mevrouw Carla Breuer, reeds voor een bezoek in Park Rusthoff in Sassenheim.

Vanwege de vele en heftige regenbuien bleef het bezoek toen beperkt tot een gezellig samen zijn en het verstrekken van informatie in paviljoen Het Sassennest. Tot ieders teleurstelling viel het buitenprogramma toen helaas letterlijk en figuurlijk in het water. Aan haar werd toen voorgesteld om in het voorjaar nogmaals park Rusthoff te bezoeken, welke uitnodiging zij heel graag aanvaardde.

Woensdag 27 mei 2015 was zij wederom op bezoek. Een met zon overgoten Park Rusthoff liet zich deze keer van haar beste kant zien met haar frisse groene lentetooi en de uitbundig bloeiende Rhododendrons en vele andere bloeiende planten. De vogels zongen hun hoogste lied, eenden en meerkoeten zwommen met hun kroost in de diverse waterpartijen en tussen de bosjes scharrelde een moederkip met een hele schare kuikentjes. Na ontvangst met een kopje koffie door bestuursleden in het Sassennest ging het gezelschap voor een strak programma als eerste op bezoek op de kinderboerderij alwaar zij door Saskia ten Velden en medewerkers uitgebreid werd geïnformeerd. Ze genoot zichtbaar van alle dieren die de kinderboerderij bewonen en in het bijzonder natuurlijk van de vier jonge lammetjes. Uiteraard ook van de in de modder rollende varkens, de rondfladderende duiven, de rondscharrelende kippen, konijnen en pauwen, etc.

Hierna onder leiding van Wim van Dam een rondgang door de heemtuin van het park. Ook hier stonden met veel zorg verzamelde planten in volle bloei en ook hier was het een lust voor het oog. Met Wim van Dam maakte de burgemeester ook een rondgang door het park zelf en bezocht belangrijke plekken zoals de vernieuwde entree aan het Boschplein, het binnenkort te revitaliseren ooievaarseiland en de plek waar een nieuwe bank wordt geplaatst, aan het einde van de rode loper bij de hoofdentree en kreeg zij van Wim uitgebreide informatie bij bijzondere planten en bomen welke op hun pad kwamen.

Tot slot werd een bezoek gebracht aan de schooltuinen, waar het een drukte van belang was. Zoals iedere woensdagochtend waren scholieren hier druk in de weer met hun tuintjes. Hier kreeg zij uitgebreide informatie van Hans Wilson en Helene van ’t Hof inzake het beplantingsschema, werd de kas aangedaan, de vlindertuin, de kruidentuin, de bijenkorven en de nostalgische schuur. Van Hennes Claassen, hoofd van de schooltuinen kreeg zij een dropplant voor in haar eigen tuin, welke plant veel insecten en bijen aantrekt. Hierna werd het bezoek van de burgemeester aan park Rusthoff beëindigd. In haar dankwoord zei ze dat ze enorm onder de indruk was van de geweldige schoonheid en hoge kwaliteit van onderhoud van park Rusthoff. Een park dat zijn weerga niet kent en dat allemaal uitsluitend door de inzet van ruim 140 vrijwilligers. Een parel binnen onze gemeente waar we allemaal trots op mogen zijn.