Dag van het Park, 31 mei 2015, thema “Kunst en Natuur”

De weersvooruitzichten waren prima: zondag 31 mei 2015 wordt een zonnige dag. Helaas kwam deze weersvoorspelling niet uit. Door de aanhoudende regen en wind was het zelfs een herfstige dag.

De aanwezige parkvrijwilligers waren allemaal goed voorbereid. Iedereen stond ruim op tijd klaar om er een prachtige dag van te maken. De slingers hingen aan de hekken van de kinderboerderij. Onder het kleurige heemtuinboeket van Paula lag het promotiemateriaal van Park Rusthoff klaar. De puzzelkaarten en potloden lagen te wachten op de speurneuzen. De posters van de leerlingen van klas v4 en v5 van het Rijnlands Lyceum Sassenheim hingen verspreid door het park. De posters maakten deel uit van de Kunst en Natuurroute door park Rusthoff. De vrijwilligers van de schooltuinen en de heemtuin stonden klaar voor de bezoekers. Ook de aanwijsbordjes voor de zoektocht door het park stonden op de aangegeven plekken.

Vanaf 12.00 uur was de inloop in paviljoen Sassennest. Docent mevrouw Gosia Vliegen en haar leerlingen met hun ouders waren om 12.30 uur in het Sassennest aanwezig. In de afgelopen maanden ontwierpen de leerlingen posters voor Park Rusthoff. Er waren posters over het paviljoen, de heemtuin, de kinderboerderij, de schooltuin en de onderwerpen Vlinders en Dag van het Park. Alle posters zijn te zien door op deze link te klikken.

Arthur van Rooyen, de vaste posterontwerper van het park, deelde namens de jury de prijzen uit. Nadat de winnaars van de 6 categorieën een attentie en een button met hun poster in ontvangst hadden genomen, werd de allround winnares Anouk de Jong bekend gemaakt: zij maakte volgens de jury de beste poster. Anouk mocht het jongste lammetje dat dit voorjaar in het park is geboren haar naam geven. Het was niet makkelijk om het lammetje te vangen, maar uiteindelijk zat het strikje met de naam ‘Anouk’ om haar hals..

De leerlingen vonden het maken van de posters voor het Park een mooie uitdaging. Veel leuker dan gewoon een tekening voor school of een poster over een verzonnen onderwerp.

De schaapscheerder was om 14.00 uur in de kinderboerderij. De schapen lieten zich onder protest van hun winterjas ontdoen. Het scheren blijft, zowel voor het publiek als de schapen, een zeer bijzondere “klus”.

Vanwege het slechte weer viel het aantal bezoekers gedurende de rest van de middag enorm tegen. Ongeveer 10-15 kinderen maakten de zoektocht en vonden het puzzelwoord “kunstennatuur”. De vrijwilligers van de schooltuin zorgden voor een prijsje: een aardbeienplantje. De doorweekte deelnemers waren er blij mee.

In het paviljoen waren de leden van de fotoclub “De Bloembollenstreek” aanwezig. Op het beeldscherm in het Sassennest was een schitterende presentatie van de leden van fotoclub te zien. Ook de bewerkingen van de foto’s zijn indrukwekkend. Het materiaal sloot heel mooi aan bij het thema “kunst en natuur”.