Ooievaars keuren Park Rusthoff

Afgelopen week, 16 juni 2015, zijn er wederom ooievaars gespot in Park Rusthoff.

Met een kritische blik werd het eiland en het nest uitgebreid bekeken. Het is natuurlijk een prachtige plek met vanuit het nest een fantastisch uitzicht over het mooiste park van de Bollenstreek. Bovendien zijn in de vele waterpartijen in het park meer dan voldoende kikkers te verorberen. Ook grote insecten, jonge vogels, hagedissen en muizen staan op het menu van de ooievaar en ruimschoots in het park aanwezig. Een meer dan aantrekkelijke plek dus om een gezin te stichten. Dit jaar echter nog niet want opeens waren ze weer gevlogen. Het schijnt dat het ruisen van de vele bamboeplanten op het eiland de ooievaars onrustig maakt. Met de komende revitalisatie van het eiland zullen o.a.de bamboeplanten worden verwijderd en zeker niet meer worden herplant. De rust zal dan dus terug keren en hopelijk daarmee ook een ooievaarspaar. Dit zal echter pas volgend jaar worden want medio september 2015 wordt gestart met de aanpak van het eiland . Voor meer informatie volg onze website.

21 juni 2015.