Nieuwe brugleuningen

Het onderhoud van opleggers van leuningen van de langste brug in Park Rusthoff, over de waterpartij aan de zijde van de J.P. Gouverneurlaan, was direct na plaatsing al een groot en kostbaar probleem.

Beide opleggers, de een 25 en de ander 26 meter lang, bestonden vanwege de grote lengte uit samengesteld hout en zat er tevens een kromming in, hetgeen het schilderwerk zeer kwetsbaar maakte. De diverse weersinvloeden deden de opleggers uitzetten en krimpen, zodat ze zeker elke twee jaar grondig moesten worden behandeld en geschilderd. Een grote kostenpost welke een flinke aanslag was op het budget van de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR). Vandaar dat het bestuur van de SBPR op zoek ging naar een speciaalbedrijf, voor een passende oplossing. Deze werd gevonden bij Haasnoot Bruggen in Katwijk welk bedrijf vrijdag 19 juni 2015 het karwei vakkundig heeft geklaard. De oude opleggers werden verwijderd en vervangen door opleggers van verzonken staal en daarna afgelakt in de oorspronkelijke kleur. Dankzij deze oplossing hoeven de opleggers nu slechts een maal in de tien jaar te worden geschilderd.

22 juni 2015.