Ezel Cisco op Kinderboerderij

“We zijn er hartstikke blij mee. Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan,” vertelt Petra Overmeer glimlachend.

Ze heeft het over mini-ezeltje Cisco dat sinds kort op het weiland bij de kinderboerderij rondhuppelt. Hij is in mei geboren in Voorhout. Zijn nieuwe woonplek in park Rusthoff lijkt hem prima aan te staan. Nieuwsgierig neem hij de kinderen op die bij hem komen kijken, hem willen aaien en voorzichtig knuffelen. Een mini-ezel wordt ongeveer 85 cm. hoog en staan erom bekend dat ze rustig, vriendelijk en aanhankelijk zijn. Kleine kinderen en volwassenen met een beperking voelen zich bij dit soort ezels het best op hun gemak. Door hen een deel van de verzorging, uiteraard onder toezicht van de vrijwilligers, te laten doen, wordt de ontwikkeling, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen vergroot.

Petra Overmeer: “Cisco is mooi getekend hè? Het lijkt net of bij bretels om heeft. Weet je dat hij zelfs mee uit wandelen kan worden genomen? Kinderen die dat eens willen meemaken zijn iedere dag tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom om dat, natuurlijk wel onder begeleiding van een volwassene, uit te proberen. Dit mag uiteraard alleen op het eiland want op de paden van de buitenring lopen honden. En daar zijn ezels niet van gediend. Ook moet Cisco nog een beetje wennen aan onze andere boerderijdieren. De geiten en schapen werden de eerste dagen nog opgejaagd door Cisco. Maar dat gaat iedere dag beter. Ze vinden elkaar steeds aardiger.”

Petra en alle andere vrijwilligers vinden het jammer dat de Kindergemeenteraad van Teylingen niet gekozen heeft om een donatie te schenken aan het “ezelproject” van de kinderboerderij. Gelukkig was het spaarpotje, dat op de boerderij hangt, iets voller dan werd gedacht. Veel bezoekers stopten daar in de afgelopen maanden steeds wat geld in. Van dit bedrag in de spaarpot, kon mini-ezel Cisco toch worden aangeschaft.

Petra wil tot slot nog kwijt: “We willen alle mensen die wat gegeven hebben heel erg bedanken. Want dankzij die donaties loopt er nu een schattig ezeltje rond. Als hij begint te balken, moeten de grote en kleine bezoekers steeds lachen. Cisco is niet alleen lief en vrolijk; hij werkt ook nog eens op de lachspieren. Een prima aanschaf dus voor onze kinderboerderij!”