Start beplanting 16 december

De laatste weken lag het Ooievaarseiland in Park Rusthoff er wat troosteloos en vooral kaal bij.

Nadat de medewerkers van Bouwbedrijf Duijndam uit Noordwijkerhout in september alle beplanting op het eiland hadden verwijderd, er een nieuwe beschoeiing was aangebracht en het ooievaarsnest was opgeknapt, werd er schone grond aangevoerd. Deze bodem had tijd nodig om in te klinken en is na al die weken compact genoeg om de wortels van bomen en struiken grip te bieden. De vrijwilligers van de afdeling “groen” waaronder Paula van Hulten, Gerard Rutgrink en Jan van Ruiten, hadden al eerder een plan bedacht en een schets gemaakt hoe het eiland er in de lente van 2016 uit zou kunnen zien. De tekening is inmiddels goedgekeurd en er kon verder gewerkt worden aan dit “beplantingsplan.”

Op zaterdag 12 december wordt begonnen met het uitzetten van de vakken op het eiland. Op woensdag 16 december wordt dan tussen 9.00 en 10.00 uur het startsein gegeven aan de vrijwilligers om de bomen en de struiken te gaan planten. Er komen als bomen onder andere Elzen en Wilgen. Dit soort bomen wordt ongeveer vier meter hoog. De planten en bloemen die het eiland een kleurrijk uiterlijk gaan geven, worden in de lente van 2016 geplant. Door de geplande beplanting krijgt het “Ooievaarseiland” vanaf 16 december al een heel ander aanzicht.