Kunstzinnige bank geplaatst

“Kijk, de nieuwe bank is er nu.” Deze voorbijganger bleef even met zijn vrouw staan kijken naar de werkzaamheden die op dinsdagmiddag 26 januari in het park plaatsvonden.

Rond de klok van 13.00 uur was het opvallend druk op de “Rode Loper” en bij de ingang aan de Hoofdstraat waar een grote vrachtwagen stond met daarop een constructie van staal.

Toen even later het hek van de hoofdingang kon worden geopend, werd voor de omstanders duidelijk wat er ging gebeuren. Kees Kiebert van Bouwbedrijf Kiebert en medewerker Peter laadden met vereende krachten een driedelige constructie uit de achterbak van de auto en zetten die op de rode stenen van de nieuwe bank neer. Deze aparte zitting, in drie delen dus, vervaardigd van roestvrij staal en gemaakt bij Staalbedrijf Heemskerk uit Warmond, gaf de bank direct een moderne en eigentijdse uitstraling. Ontwerper Wim van Dam, -zijn initialen staan immers op de antracietkleurige stenen- kon het niet laten om even plaats te nemen op “zijn” bank. Daarna werd het tijd om de drie zittingen vast te klinken.

Onder het toeziend oog van Paul ten Velden, vicevoorzitter van de Stichting Beheer Park Rusthoff , Carlo Juffermans, penningmeester van de SBPR en Ben Verhoef, Kees Guldemond en Ineke Kovács van de Stichting Vrienden Park Rusthoff en uiteraard Wim van Dam, lieten de mannen van Kiebert een “staaltje“ vakwerk zien. Op de vraag hoeveel kilo roestvrij staal er nu in het park te vinden is, schatte Kees Kiebert dat op de “Rode Loper” nu voor een kleine 200 kilo staat.

Wim van Dam kan trots zijn op zijn designbank. Deze kunstzinnige bank zal dit voorjaar weer veel bezoekers naar het park lokken. En dat is het ontwerp van Van Dam zeker waard. Weer zo’n fraai kunstwerk in Park Rusthoff waar een ieder van mag gaan genieten!