Nieuwe planten en struiken op Ooievaarseiland.

“Wat een gigantische verbetering is dit.”

Waarderende woorden van Petra Overmeer die op zaterdagmorgen 19 maart 2016 een kijkje kwam nemen bij het Ooievaarseiland waar de vrijwilligers van de afdeling Groen met de beplanting van het eiland bezig waren. “Afgelopen woensdag is er al gespit. Vrijdag is het eiland zoals dat heet “uitgezet” en vanmorgen zijn de planten de grond in gegaan,” liet Kees Peters weten. De Meerkoetjes, die volop zicht hadden op de werkzaamheden, bleven rustig toekijken vanaf hun nest waarin zeven eieren lagen.

Foto Loe de Goeij“Het park is een mooi stukkie Sassem,” luidde de mening van Jan van Ruiten die zich samen met Paula bezig hield met de moeras- en waterplanten. Terwijl Paula de net geplante aanwas in de waterplant-oevertjes begoot, wiep Jan iets in het water. “Ik laat nu letterlijk en figuurlijk een Waterlelie te water,” schaterlachte hij. Dat de modder de jassen van de mensen in zijn omgeving besmeurde, deerde hem totaal niet. Weer serieus: “De Parkklussers hebben onderling een prima band en daarbij veel plezier in hun werk. Naast de aanplant en het onderhoud van bomen en heesters zijn er vanmorgen 360 vaste planten geplant. Waaronder onder andere Moerasaardbeien, Kattenstaarten en Pijlkruid.” Even later liet hij een grote tekening van het ontwerp van het gehele project. Zelfs over de kleurschakering van planten en bloemen was kennelijk goed nagedacht. Zomer 2016 belooft een kleurrijk en b(l)oeiend seizoen te worden in het park.

In een ander gedeelte van Park Rusthoff was Gerard Rutgrink, samen met drie kersverse vrijwilligers Coby, Bea en Rolf bezig tussen de struiken. “Wat een leuk werk is dit,” vertelde Rolf spontaan. “Met elkaar maken we Park Rusthoff steeds fraaier,” liet Gerard Rutgrink nuchter weten.

Hoewel de “groenwerkers” het allemaal zo te merken prima naar hun zin hebben in het park; ze verzetten een hoop werk en verdienen dus een grote pluim!