Ooievaars gesignaleerd.

Wellicht zijn Ooievaars ietwat kieskeurig.

Pas na de grote revitalisatie van het eiland in het najaar 2015 en nadat er nieuwe, lagere struiken en boompjes werden aangeplant, vond een koppeltje Ooievaars het de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan Park Rusthoff. Die nieuwe beplanting en eveneens vernieuwde paal en vooral nest stond hen blijkbaar wel aan. Na een paar verkennende vliegrondjes boven het Sassenheimse centrum en omgeving, werd al snel duidelijk dat Park Rusthoff en met name dus het Ooievaarseiland bij hen in de smaak viel. Toch argwanend circuleerden de twee eerst nog een paar keer boven de eeuwenoude Linden en andere grote bomen in het park. Toen werd er een kloek besluit genomen. Het voorjaar naderde en zij wilden een veilig en lekker nest inrichten voor hun aanstaande kroost. En jawel, nog een extra inspectierondje en zij durfden het aan om voorzichtig te landen op het frisse en splinternieuwe nest. De eerste indruk was goed en de twee bekeken met interesse de voorbijgangers ver onder hen. Eén van die voorbijgangers, Auke Hoekstra had hen ook gezien en omdat hij regelmatig (prachtige!) foto’s maakt in het park, had hij de primeur. ”Ooievaars in Bollenstreek” kopte afgelopen week een krant. De pr van Park Rusthoff ging er direct achteraan en ontving van Auke (bedankt) een drietal zeer mooie, duidelijke foto’s. Opvallend daarna was dat er veel meer mensen een “rondje eiland” maakten met de ogen gericht op het Ooievaarsnest. Het paar was en is niet altijd op hun knusse woning te vinden. Maar ze weten nu in ieder geval dat zíj en hun jongen van harte welkom zijn in Park Rusthoff.

Spannend hoor…