100e Nieuwe donateur.

“Wat een verrassing dat jullie met z’n vieren komen. Ik had alleen meneer De Vries verwacht.” lachte Diana Sikking hartelijk op dinsdagmorgen 19 april 2016. “Dit lijkt wel een soort overval. Maar dan een heel leuke.”

Deze spontane opmerking was logisch, want haar super gezellig ingerichte woonkamer aan de Oude Poststraat is niet zo heel groot. Als er dan ineens drie mensen meer “op de koffie” komen, is dat even schrikken. Maar de vrolijke gastvrouw ging direct koffie en thee bijzetten. Ondertussen vertelde Jules de Vries haar wat achtergrondinformatie over de Stichting Beheer Park Rusthoff en Stichting Vrienden van Park Rusthoff. Ook de zware Zomerstorm in 2015, waarin zoveel bomen werden beschadigd, of zelfs omvielen als luciferhoutjes, kwam ter sprake. De Vries memoreerde ook het feit dat er in die tijd heel veel werk door vrijwilligers werd verricht. “De schade was enorm en de kosten hoog. Om wat extra geld binnen te krijgen besloot de Stichting Vrienden Park Rusthoff allerlei acties voor donateurs te houden en uiteraard nieuwe sponsors en donateurs “binnen“ te krijgen. Eveneens werd de pers op de hoogte gehouden. Er verschenen artikelen in de diverse plaatselijke kranten. Dit was een goede zet omdat menig plaatsgenoot besloot om toch ook maar donateur van het park te worden. We krijgen nu steun van meer dan 100 “nieuwe” vrienden naast degenen die al langer donateur waren. Daar wilden we graag aandacht aan besteden en omdat u precies de honderdste bent, besloten we u in het zonnetje te zetten”, aldus de voorzitter van de Stichting Vrienden Park Rusthoff en hij overhandigde Diana een groot schitterend boeket in de tinten rood, geel en groen. Ook had hij een bijzonder certificaat bij zich, met een toepasselijke tekst in groene letters, dat Diana ontving. Dat kleinood kreeg direct een mooi plaatsje in de knusse huiskamer. De nieuwe donateur was er zo te zien heel blij mee.

Tijd voor de vraag waarom Diana Sikking donateur van het park was geworden. “Mijn kinderen Niek en Jelte vragen bijna dagelijks of we naar het park gaan. Ze kunnen daar zo heerlijk spelen en genieten ondertussen van de natuur. Een geweldig stukje educatie dus ook nog. Ikzelf vind het prachtig park en draag het een warm hart toe. Nu heb ik het nog druk met mijn werk en als vrijwilliger op De Rank de basisschool waar mijn kinderen op zitten; maar ik weet nu al dat ik over een paar jaar ook vrijwilliger ben in ons park. Alvast beloofd!