Team Sassennest heeft het “lekker druk.”

Foto Team Sassennest

“We beseffen eigenlijk nu pas hoeveel werk Lidy en Co Zwetsloot hebben verzet voor het Sassennest toen zíj nog beheerder waren.

Het is veel bedrijviger dan we hadden verwacht. Bovendien moesten we in het begin even wennen. Nu gaat dat dus prima.” Dit liet Inge de Paus op vrijdagmorgen 22 april 2016 weten tijdens een nadere kennismaking met de vrijwilligers die onlangs aantraden als “Sassennestteam.”

Er zijn momenteel vier mensen die, namens de Stichting Beheer Park Rusthoff, verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen in het Sassennest. De “taken” werden destijds als volgt verdeeld: Eric Dijkstra (die niet bij het gesprek aanwezig kon zijn) wilde aan de slag als coördinator vrijwilligers; Inge de Paus hield zich bezig met het maken van de maandroosters voor de gastheren- en vrouwen in het Sassennest Of in de wandeling ook wel Paviljoen genoemd.

Anne van der Vlugt wilde zich bezig houden met de aanname en het regelen van partijtjes van mensen die graag een feestje of receptie wilden houden in het Sassennest. Maar omdat Anne twee piepjonge kinderen heeft, was deze taak eigenlijk te zwaar voor haar. Anne: “Ik wilde Siem en Lot alle liefde en verzorging geven die ze verdienen. Maar ik kreeg, vaak ’s avonds laat, telefoontjes van mensen die hier een feestje wilde vastleggen en door mij laten regelen. Daar nam ik dan uitgebreid alle tijd voor. De volgende dag was ik soms te moe om mij optimaal in te kunnen zetten voor mijn gezin. Mijn man heeft een eigen bedrijf en werkt soms wel meer dan zes dagen in de week. Ik had het gewoon te druk om alle verantwoording te dragen om al die reserveringen vlekkeloos te laten verlopen. We hebben overlegd met de leden van de Stichting Beheer Park Rusthoff en ons team natuurkijk. Nu staat Winifred Kok klaar om de reserveringen te doen. Ik noem me nu assistente reserveringen. Geeft een goed gevoel,” aldus Anne.

“Ja, ik heb me wat op mijn hals gehaald,” gaf Winifred Kok schaterlachend toe. “Nu krijg ík al die telefoontjes. En je hebt gelijk, Anne, de mensen bellen op de raarste momenten. Daar hebben wij als team reeds wat aan gedaan. Vanaf heden gelden er vaste tijden dat er kan worden gebeld voor informatie, tarieven en reserveringen. Uitsluitend op maandag en woensdag tussen 17.00 en 19.00 met telefoonnummer 06-15237804. Deze job is heel, heel druk en bovendien doe ik ook nog de administratie.”

“Bezige bijen.” Deze enthousiaste vrouwen die zich inzetten voor het Sassennest. “Dit is natuurlijk een prachtige, gezellige locatie,” haastte Inge zich te zeggen. “Wij zijn ook regelmatig hier als gastvrouw te vinden tijdens de openingsuren. Dat ís leuk werk! We hebben dan fijne contacten met onze bezoekers. Mannen en vrouwen die hier aan de slag willen als gastheer of gastvrouw zijn natuurlijk altijd van harte welkom. En gegarandeerd: men doet hier leuke, sociale contacten op.”

Alle mensen in het dorp zijn blij met Park Rusthoff en het Sassennest. Anders om moet dat ook gelden: Het park en Het paviljoen hebben geen “tekst” maar zullen zeker blij zijn met de inzet van de vele huidige vrijwilligers en eventuele nieuwe gastheren en gastvrouwen.