Nieuw onderkomen voor Curly en Wolly.

Onder toeziende blikken van de toekomstige bewoners werd er in de eerste week van augustus 2016 een start gemaakt met het bouwen van nieuw dierenverblijf bij de Kinderboerderij.

Er werd door de vrijwilligers een splinternieuw varkenshok gerealiseerd voor Curly en Wolly. En wat voor hok! Medewerker Chris liet enthousiast weten dat beide dieren zeer binnenkort over een eigen “appartement” kunnen beschikken. Chris: “Want er komen twéé hokken met een eigen ingang. Een prima plan van Hans Overmeer. Dit is natuurlijk weer een project van Hans en hij heeft altijd goede ideeën op het gebied van de Kinderboerderij. Net als zijn vrouw Petra. Het echtpaar had deze middag andere verplichtingen, dus neem ik even de honneurs waar.”

De oude platen die nog bij het nieuwe varkenshok lagen, lieten duidelijk zien dat dat deze nieuwbouw geen overbodige luxe was. Er is goed werk geleverd door de Kinderboerderijvrijwilligers; er werd stevig hout gebruikten en donkerkleurige dekverf glom prachtig in het zomerzonnetje. Curly en Wolly deden tijdens de werkzaamheden af en toe een oog open en sliepen en knorden daarna weer rustig verder. Over rustig gesproken: De zwijntjes zijn goed met elkaar bevriend, maar af en toe maakten ze ook ruzie. De jeugdige bezoekers van de Kinderboerderij vonden dat weleens een beetje eng. Het gescheiden- wonen is zelfs in dit geval zo gek nog niet…